Собственик на строителна фирма сподели, че заради нея е получил

...
 Собственик на строителна фирма сподели, че заради нея е получил
Коментари Харесай

Бум на жалби срещу адвокатка, печелила наградата за бизнесдама на годината

 Собственик на строителна компания показа, че поради нея е получил акт за шестцифрена сума от Национална агенция за приходите

Бизнесмени и жител от Северна Македония, мечтаещ за български паспорт, се жалват от адвокатка, са която сключели контракти, с цел да ги съставлява. 

„ Потърсиха ни хора, които настояват, че са подведени от юрист, който по думите им, се оказва без права да упражнява специалността. Потърпевшите описват, че Десислава Богатинова е била наета в качеството ѝ на юрист, с цел да съставлява своите клиенти. Получила е възнаграждения, подписани са контракти “, разясни водещата на „ Здравей, България “ по Нова телевизия Мира Иванова. 

„ След това обаче изчезва, без да свърши работата, за която е наета, и без да върне взетия хонорар. Богатинова даже е притежател на премията " Бизнес дама " за професионализма си “, прибавя сътрудника й Виктор Николаев.

Чавдар Христов, който управлява строителна компания, е един от пострадалите. Той и Десислава Богатинова са съседи в град Банкя от години. През 2021 година мъжът търси юрист, който да наеме, с цел да го съставлява пред Националната организация по приходите. 

Имаше проверка от Национална агенция за приходите към мен като физическо лице, споделя той пред Нова телевизия.

Мъжът решил да се довери на прочут човек и наема Десислава за юрист, който да извърши връзката с Национална агенция за приходите и да подаде нужните документи в период. Той подписва контракт с нея на 15 октомври 2021 г. 

„ Прегледа документите и сподели, че няма никакъв проблем да ме съставлява. Звънях й след известно време, с цел да схвана по какъв начин се движат нещата. Тя ме уверяваше, че всичко е наред и нямало място за терзание. Каза ми след това, че всичко е завършило в моя изгода. Излязъл единствено някакъв акт с пренебрежимо дребна сума, който не си коствало да бъде обжалван “, споделя предприемачът. 

Те се разбрали да се срещнат на идващия ден, само че среща по този начин и не се организира. Чавдар получава позвъняване, че юрист Богатинова е влезнала по неотложност в болничното заведение. 

„ Тя сподели, че е онкоболна. Като всеки естествен човек, демонстрирах състрадание. Не съм я тормозил “, споделя той.

След няколко седмици в опити за среща, които са несполучливи, Чавдар не може а получи документите си. 

„ В един миг осъзнах, че нещо не е наред. Направих информация в Национална агенция за приходите. Оказа се, че никой не ме е представлявал. Никакви документи от моя страна не са показани, т.е. не съм оказал подпомагане и те са издали акт “, споделя той.

Актът е в размер на шестцифрена сума. В оня миг срокът за обжалването му изтичал след седмица. 

„ С бездействието си тя ми е нанесла големи материални вреди “, жалва се мъжът. 

Сигнал за казусът е подаден в полицията и в Софийската районна прокуратура. 

Мирослава Савова също търси услугите на Богатинова, защото има заем към банка, който може да падне по отминалост. 

„ Подписахме контракт през 2020 година, платих й хонорар от 850 лв. и всичко свърши. Не ме потърси повече. Не ми подвига телефона “, споделя дамата. 

Жената взема решение да потърси някои от юристите, чиито имена участват в контракта. Оказва се, че те нямат нищо общо с Десислава Богатинова. 

Когато схваща, че е излъгана Мирослава подава сигнали до виновните институции. 

Същият контракт като нея подписва и Александър Петковски от Битоля, Северна Македония. 

„ Исках български паспорт, споделя той.

Мъжът наел Богатинова, защото му дала обещание, че ще му помогне да получи българско поданство. 

Двамата подписват контракт през 2020 година Тя поискала 2500 евро. 

„ Обеща до два месеца да получа българския си паспорт “, споделя излъганият. 

Той й дал в началото 1500 евро. След няколко седмици тя желае и останалата сума. Дава й още 750 евро. Когато наново се пробва да разбере по кое време ще получи документите си, Десислава изключва телефона си и го блокира в обществените мрежи. 

Димитър пък попада на обява в Интернет на Даниела Шаренкова, която също споделя, че е подведена от Богатинова. 

По думите на Даниела адвокатката била наета от фамилията й, с цел да ги съставлява пред съда в спор за парцел. Дават й 2000 лв. хонорар, само че дело по този начин и не стартира. 

„ В разследване на това загубихме парцела, тъй като изпуснахме периода, в който можеше да се апелира противозаконното му придобиване “, споделя дамата. 

Даниела и сестра й Дима споделят, че познават Десислава Богатинова добре, защото са израснали в другарски фамилии. Така се стига и до огромен заем, който адвокатката взима от майката на двете дами – 27 000 лв.. Месеци наред те се пробват да се свържат с адвокатката, с цел да получат пояснение какво се случва с парцела й, както и с дадените пари. 

Така разбрахме, че със спрени адвокатски права. Излязоха и материали, че е взела участие в лъжливи схеми. 

От Софийската адвокатска гилдия потвърдиха, че от 19 декември 2014 година до през днешния ден Десислава Богатинова е с отнети права на юрист. В договорите, които тя показва на своите клиенти участват имена на други адвокати, които се оказват част от адвокатско сдружение „ Гугушев и сътрудници “. От адвокатската фирма им изпратиха на Нова телевизия публично мнение по случая, от което излиза наяве, че те не са били гражданки правни отношения и не са работили в адвокатското сдружение „ ДЕСБО “, а са част от екипа на „ Гугушев и сътрудници “. Свързването им с Десислава Богатинова е несъстоятелно и не дава отговор на фактическото състояние, разясниха от сдружението. 

По данни в Търговския указател Десислава Богатинова е едноличен притежател на капитала на „ ДЕСБО-Имоти “ ЕООД, от името на чиято компания са сключвани договорите. 

През 2012 година тя има премия за Бизнесдама на годината. Тя е победител в категория „ Собствена адвокатска адвокатска фирма “

Собственикът на парцела в Банкя, в който тя е била на квартира, показа, че откакто все отлагала да заплати наема, влезнал в жилището и я помолил да се изнесе. 

„ Беше замязяло като на жилище на клошари. Затрупано е с отпадъци “, споделя той.

Богатинова му дължала 10 000 лв.. 

Тя одобри да се срещне с екипа на Нова телевизия и отхвърли всички обвинявания към нея. 

„ Знам за няколко офанзиви, които са проведени от един и същи човек. Предприела съм ограничения по правосъден път. Има заведени тъжби и досъдебни производства “, твърди адвокатката.  

Тя отхвърли да е употребила непозволено имената на сътрудници юристи в предоставени от нея контракти. 

„ Един човек има подписан контракт, в който са представени сътрудници, привлечени по съответния проблем като лица, с които да реализирам контакт “, оправда се Богатинова. 

Била съм с отнети права за три месеца до февруари 2014 година, изяснява тя.

Справка в Софийската районна прокуратура демонстрира, че против Богатинова има сигнал от китаец за машинация в изключително огромни размери. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР